Referenser på snickare

Posted by on


Hantverkare Förutom att du kan fråga personer du känner om rekommendationer kan du även prata med snickarna och begära en referens från dem. Om möjligt bör du fråga efter referenser på arbeten som är desamma eller liknande arbeten som du själv behöver hjälp med. Det gör det lättare för dig att se vad andra kunder tycker om företaget och hur nöjda de blev med arbetet. När du kollar upp referenser bör du även dubbelkolla att företagen inte är svartlistade. Skulle ett företag vara det är det bäst att du undviker det. En kreditupplysning av företaget kan också vara smart, dubbelkolla ifall det har några skulder.

Skriv alltid avtal
När du har jämfört och valt ett företag eller en snickare som känns rätt är det väldigt viktigt att ni skriver ett avtal. Där ska ni skriva allting ni kommer överens om samt hur eventuella tilläggsarbeten ska hanteras. Avtalet kommer hjälpa er ifall några missförstånd uppstår.

Du bör även ha en klar bild över kostnaderna. Erbjuder företaget ett fast pris, ett rörligt eller ett löpande? Är du den som står för materialkostnader, snickarnas resa till och från arbetet och hjälper dem med städningen efteråt, eller är du ansvarig för den?